Плоди кісточкових і ягоди зберігають в холодильних камерах при температурі від 0 до +0,5°С і відносній вологості повітря 90%. Прийнято вважати, що зберігаємість кісточкових плодів складає 10—15 діб. Однією з вимог збереження якості кісточкових плодів є застосування активної вентиляції і холоду.
Скільки зберігаються фрукти?
Зберігання овочів та фруктів
Термін збереження, діб | Відносна вологість повітря, % | |
---|---|---|
Груши | 15-120 | 90-95 |
Абрикоси | 7-20 | 90-95 |
Ананаси | 14-38 | 85-90 |
Виноград | 20-120 | 90-95 |
Як зберігати фрукти в домашніх умовах?
Петрушку та кріп краще поставити в воду, або загорнути в вологу серветку – так зелень краще зберігається. По друге, розділіть продукти один від одного. Овочі та фрукти потрібно зберігати в холодильнику окремо, саме тому в ньому є два ящики-піддони, де тримається певна температура, приблизно 8-10 градусів.
Як поділяються сховища для зберігання плодів та овочів?
Сховища для зберігання картоплі, овочів і фруктів поділяють: за способом їх закладання —у тарі чи навалом; за тривалістю зберігання — тимчасові (бурти і траншеї) та постійні (спеціалізовані й універсальні); за ступенем механізації — без механізації, частково механізовані (завантаження), повністю механізовані; за … Кеш
Зберігання овочів і фруктів взимку: умови, терміни, …
У цьому номері ми розглянемо кращі способи зимового зберігання найпопулярніших і поширених овочевих і плодових культур, щоб плоди вашої праці ні в якому разі не пропали даремно.
Залишити відповідь